woensdag 26 juli 2017

Hoi Allemaal,
Na een lange tijd niets op deze blog te hebben gedaan, vond ik het tijd om weer eens wat te posten.
Niet dat ik niet stil heb gezeten, maar tja... het was zoals bij iedereen eigenlijk, gewoon een drukke.. gekke tijd.  Maar ik ben blijven schilderen en tekenen, ook onder begeleiding van een te gek goede leraar. Tevens een paar internet- lessen genomen.. want het doel is toch meer te leren over aquarel en potlood.
Hier is een aquarel schilderijtje van Wilde Wingerd. Een onkruid als je het hebt in je tuin, maar als je het bloempje goed bekijkt is het eigenlijk erg mooi. Zo is het vaker, toch? Wat ervaren we in ons leven vaak als lastig, niet passend, negatief.. maar als je er goed naar kijkt, als je zo moedig bent om te kijken naar de bedoeling van dit lastige fenomeen wat zich opeens in je leven openbaart... Dan kun je zien dat wat gebeurd eigenlijk iets heel mooi is. Want is dat niet wat we allemaal graag willen? Groeien in alles, in onze persoonlijkheid, onze spiritualiteit en ons bewustzijn?
Dit mooie fragiele bloempje leert ook dat ze er alles aan doet om naar het licht te keren. De plant ... zelf een met een zwakke steel, niet in staat om zelf hogerop te komen, slingert zich om andere planten en zo krijgen de fragiele bloemen de kans om ook zon licht op te vangen.
Hoe gaat dit bij jou, bij anderen?  Is het niet zo dat we ook degenen om ons heen benutten in onze dagelijkse strijd naar Liefde, Rust en Groei?
Hoe mooi kan dit bloempje ons voorbeeld zijn... al is het maar heel even om er naar te kijken en de overlevings kracht te ervaren.
Een hele fijne dag toegewenst
Vief