vrijdag 28 juli 2017

Goedemorgen,  trouwe bezoekers.
Hier achter mijn scherm zittend, vraag ik me af waar ik het over zal gaan hebben. Woorden heb ik genoeg paraat, maar het beschrijven hoe ik me voel is altijd moeilijker, nietwaar?
Gisteren ben ik getuige geweest van een bijeenkomst waar duidelijke negatieve gevoelens aanwezig waren. Het was voor mij moeilijk te begrijpen wat en waarom dit gebeurde.
Ben jij ook zo iemand die graag het positieve in de wereld uitstraalt en aan andere mensen doorgeeft?
Dan zal ook jij wel vaak meemaken dat er negativiteit aanwezig is, waar je ook gaat.

 Hoe ga jij daarmee om, hoe zorg jij ervoor dat je niet beïnvloedt wordt door de zwaarte van negatieve gevoelens? Het is vaak moeilijk jezelf te handhaven wanneer je ook nog eens zeer gevoelig bent.
Maar waar mensen bij elkaar zijn, vindt vaak een grote uitwisseling van energie plaats. Dit is eigenlijk het enige wat er gebeurd. Uitstraling van gevoelens en ook gedachten is alleen maar energie. Maar voor ons, helder voelende en hoog sensitieve personen, is deze energie bijna tastbaar aanwezig.
Het maakt dat je bijvoorbeeld, minder goed kunt denken,  allerlei lichamelijke signalen gaat opmerken bij jezelf en dat je duidelijk in de gaten krijgt dat je jezelf niet bent, anders reageert en je minder lekker in je vel voelt zitten.
Dit is allemaal waar, erken vooral eerst bij jezelf dat deze gedachten en gevoelens dus NIET van jou zijn.

 Wees er bewust van dat het deze inter relationele energie is die jou parten speelt. Bedenk dan bij jezelf dat je je hier niet door te hoeven laten beïnvloeden. Voel bij jezelf wat daadwerkelijk van jou is en wat niet.  Door dat in eerste instantie te doen, krijg je inzicht in jouw eigen innerlijke gevoelswereld en kun je al hetgeen niet van jou is gewoon loslaten, of je vraagt het Universum om dit van je over te nemen, te laten sturen naar de Grote Centrale Gouden Zon.  Zo kan jij zelf bepalen hoe je in een dergelijke atmosfeer beïnvloed wordt. het liefst van alles willen we toch degene zijn en ervaren die we werkelijk zijn? Door te weten wat wel en wat niet van jezelf is, kom je al een hele stap verder.

Het volgende wat aan te raden is en wat vele malen wordt voorgesteld als je met energie bezig bent, hier bewust van bent en je je op het Spirituele pad gaat begeven is: je af te schermen.
Dit is eenvoudig te doen, door wanneer je je in een mensen menigte gaat bevinden als het ware om je zelf een beschermend koepeltje van licht aan te brengen. Dit kan je op meerdere manieren doen, maar mijn werkwijze is om dan even stil te gaan zitten en in gedachten mezelf in een soort van gouden koepeltje te plaatsen, vanaf mijn kruin, tot rondom mijn voeten. Ik laat het in gedachte ook ongeveer een halve meter de grond in gaan, zodat ik daadwerkelijk goed beschermd ben.
Daarna laat ik licht ontstaan binnen de koepel, om zo alles wat er nog binnenin zit, te laten zuiveren. Zodat de energie ook alleen maar van mij is.  Wel zorg ik dat boven mijn kruin een opening blijft van ongeveer een halve euromunt grootte. Zo weet ik dat er nog energie vanuit de kosmos bij me naar binnen kan komen.

Dit is een van de vele methoden ter afscherming, maar deze werkt fijn bij mij.
Ik wens jullie veel oefen- en onderzoeksplezier toe.

Nog een heel fijne dag toegewenst.

Vief
Geen opmerkingen:

Een reactie posten