zaterdag 29 juli 2017

Nachtelijk Onheil.

De meeste mensen liggen 's nachts rustig te slapen, toch. En als je naar bed gaat, ga je er ook van uit dat je lekker de rust krijgt die je nodig hebt. Nou zo was het gisteravond ook bij ons. Wij gingen gewoon naar bed, even nog heb ik wat gelezen in een leuk Romannetje van Jill mansell en toen het licht uitgedaan. Om... plots klap uit een dan al zeer diepe slaap te schrikken. Ergens heel ver vandaan, uit de verte vanuit mijn slaap kreeg ik door dat er iets niet helemaal pluis bleek te zijn in huis.
Het duurde eigenlijk best wel een tijdje voor dat ik echt begreep wat er aan de hand was. Maar toen gingen ook alle alarmbellen ineens af. "Er klonk een Alarm!" Oh jee... maar welk?  Brand alarm, huis- alarm,  of iets anders?

Even naast me gekeken gaf aan dat man lief nog rustig op een oor lag, hij sliep overal doorheen. Tja natuurlijk duurde het niet lang meer tot het huis in rep en roer was en iedereen in zijn pon of pyama- broek rond liep te rennen op zoek naar de boosdoener van het oorverdovende getoeter.

De hondjes, ook zeer verstoord met deze nachtelijke herrie, begonnen te protesteren en lieten duidelijk merken dat ze niet van dit nachtelijk avontuur gediend waren.
Eindelijk .. op ons gehoor afgaand en alle mogelijkheden te hebben uitgesloten, bleek het schelle geluid uit de voorkamer te komen. Bingo! De UPS stond luid en duidelijk te verkondigen dat de batterij, al ruim 5 jaar oud, was overleden. Nu was de situatie snel verholpen, de boosdoener uitgeschakeld en nog geen 5 minuten later was het huis weer in diepe rust.

Echter, hoe ik ook probeerde de slaap wilde gewoon niet meer komen. Wat nu? In mijn hoofd leek het alsof er een heel toeter concert plaatsvond, het alarm bleef gewoon doorgaan. Hoe ik ook probeerde me te ontspannen, van oor ligging te veranderen, niets mocht baten. Het gepiep en gefluit ging lustig door.  Dus na een paar minuten heb ik het maar opgegeven en ben weer in het romannetje van Jill mansell gaan lezen, wat ironisch genoeg de tittel draagt: "Niet Storen!"

Ik wens jullie nog een heel fijne zaterdag en vannacht een heel goede nachtrust.
Vief
Geen opmerkingen:

Een reactie posten